Monday, February 2, 2009

Skialpinisticky vikend - Westfalenhaus, Stubai



Treti rok po sebe sme posledny januarovy vikend 29.1.2009 vyrazili do Alp s vybornou predpovedou pocasia. Vybrali sme si blizky (z Mnichova) Sellrain v regione Stubai, chatu Westfalenhaus.


Po vyspani do ruzova u kamosky Ivy v Mnichove vyrazame piatok na obed z parkoviska v Lusens. Najprv pol hodinky po bezkarskych tratiach (dalo by sa aj bez pasov skejtovat), potom kratky vysvich lesom a rovinka dolinou pod chatu. Nakoniec 150 m hang k chate a trocha pojeme. Pred zotmenim este vyrazam s Patou pod Zischgenscharte, ale zjazd je hrozny v korke na juznych svahoch.




V sobotu volime najlepsiu turu v okoli Längentaler Weißkogel (3218 m) so severnou orientaciu s vidinou prasanu. Dlho sa sice ide po rovine, ale pod ladovcom zaciname mierne stupat az k vrcholu (asi 4 hod z chaty). Zjazd asi 500 vyskovych je prasanovy, potom rovinky pomedzi sutre, kedze snehu nie je moc.


Fotky na picase

Na nedelu nam ostava posledny relativne bezpecny kopec Winnebacher Weißkogel (3180 m). Najprv zasa po rovine do Ochsenkar a odtial strmsie najprv k ladovcu, ktory pod vrcholom dosahuje az okolo 40° sklon, takze sme radi ze je rozlyzovany a pri lavinovej dvojke dobre drzi. Zjazd je horsi ako vcera, lebo zacal fukat vietor a prasan je ubitejsi a miesta na nove obluky malo.


Sprievodca HO Vertical Brno

Westfalenhaus

No comments: